Stuk van Kampen

Bestellen

De miniaturen die u hieronder ziet kunt u bestellen door de titel(s) en het aantal door te geven. Hoe? Klik op het miniatuur voor info (titel en de locatie). Wat kost ’t ? De miniaturen kosten €55,– per stuk inclusief verzendkosten. De meest bekende miniatuur is die met de Kamper uien! Als koper van een miniatuur bent u meteen eigenaar van een stukje Kampen!

Stukken van Kampen gezien?

Ieder stuk is kleurrijk, handgeschilderd en uniek. Bij ieder ‘Stuk’ zit een door vier kenners van Kampen ondertekend certificaat met drie stadszegels. De miniaturen van 10 x 10 cm hebben geen lijst nodig (hoewel dat zeker mogelijk is) en zijn voorzien van een ophangsysteem).  Bekijk hier een filmpje over de ondertekenaars (4 bekende Kampenaren) van het certificaat de:  Kenners van Kampen  

 Klik op een foto om een vergroting te zien. Meer info over de inhoud van het project vind u onderaan de galerij!

 

Meer info

Dit ‘Stuk van Kampen’ project startte toen ik inspiratie opdeed voor de workshops die ik doceer in o.a. het Stedelijk Museum Kampen. Regelmatig stond hiervan iets in een column in de plaatselijke couranten. Over de collectie van het museum, de verhalen achter de collectie, de stad Kampen, de geschiedenis, de inwoners, en de omgeving van Kampen, en nog veel meer. Gewapend met een camera, een blocknote , en een pen, leg ik vast wat mij inspireert. Deze foto’s staan nu iedere week op mijn fb pagina.

Door al die inspiratie ben ik miniaturen gaan schilderen van Kampen. Ieder miniatuur is een ‘Stuk van Kampen’. Een ‘Stuk van Kampen’ kan bekeken, maar ook gekocht worden en daarmee is een koper in zekere zin eigenaar van een stuk van Kampen. Zo hebben eigenaren van een miniatuur altijd hun favoriete stukje Kampen in huis. Een favoriet ‘Stuk van Kampen’ kan natuurlijk ook worden weggegeven bij wijze van cadeau of als promotie voor Kampen.

Een van de bekendste ‘Stukken van Kampen’ zijn de Kamper uien schilderijtjes. Het originele Kamper uien kistje op dit miniatuur is nog te vinden in het Stedelijk museum Kampen. Om echte Kamper uien en ‘Stukken van Kampen’ van neppers te onderscheiden heeft ieder stuk een ondertekend ‘Stuk van Kampen’ certificaat. Het certificaat is ondertekend door burgemeester Koelewijn, de directeur van het Wallage archief Herman Harder, brugredacteur Nick de Vries en Archivaris en historicus Theo van Mierlo. Hiervan is een YouTube ‘Stuk van Kampen’ filmpje te vinden. Kees Schilder zorgde voor de stadszegels op het document.

De stukken zijn zeer herkenbare stukjes voor mensen in Kampen maar ook zeker snel te herkennen door bezoekers van onze stad. Er staat een vindplaats bij op de verpakking van ieder ‘Stuk’ dus met een kaart of navigatie in de hand kun je de plaats of het voorwerp op het miniatuur bijna allemaal terugvinden. Bijna.. want er verandert natuurlijk ook nog wel eens iets in het straatbeeld van Kampen.