Workshops voor bedrijven

The Creative Continuüm is een eersterangs locatie met onontgonnen gebied, tijdloos, exotisch poëtisch, dwarsig, jubelend, dampend van creatieve passie, wereldvreemd vlammend, energiek boostend, veelzijdig virtuoos, spitsvondig en pittig gepeperd, riskant rauw, erudiet intuïtief, zwaarmoedig lichtvoetig, oorverdovend stil en toch zwanger van geluid, wispelturig humoristisch en van een onmetelijke schoonheid. In deze ruimte, dit landschap onstaan onverwachte vondsten, bloeiende ideëen en ontvouwen zich onverwachte paden. Wil je hier komen dan is het noodzakelijk door het juiste portaal te komen. En zodra je jouw portaal gevonden hebt en de deur hebt geopend met de juiste code ga je een reis maken. Hoe? Met een workshopervaring!

In dit landschap helpt lineair denken niet. In deze ruimte verplaats je je door een non-lineaire manier van voortbewegen. Eén verbinding leggen creëert de eerste vonk. En zodra de vonk overslaat is de reis begonnen. Een complete reis kan eeuwen duren en toch in een flits plaatsvinden. Zodra de reis voltooid is dient een oplossing zich aan. En de oplossing betekent vaak een nieuwe reis. En wat ga je daarmee doen?

 

De bedoeling: Afhankelijk van de vraag of situatie ontstaat er dan een soort dans. De leiding is een energie die over en weer wordt gespeeld. Het Creative Continuüm gaat haar ruimte delen zodat gezond verstand en creatieve speelsheid samen kunnen verblijven onder 1 hersenpan.

 

Door onderzoeken, uitvergroten, omkeren, binnenstebuiten keren, buitenstebinnen keren, hokjesdenken, etiketjes plakken, absurdiseren, sensatiezoeken, en humor spelen we met bestaande structuren tot er voldoende inspiratie ontstaat om boven de bestaande structuren uit te stijgen.

·        geven meer informatie over  museale collectie items, en de geschiedenis en verhalen daarover

·        geven inspiratie

·        stimuleren en trainen creatieve kennis en vaardigheden

·        zijn ontspannend, gezellig, en motiverend

·        zijn  een verrassend creatieve kruisbestuiving tussen verleden en heden

·        hebben een prettige en positieve begeleiding voor ieder op zijn/haar eigen niveau

·        betekenen kunstverleiding, kunstverwarming, en ontdekkingsreizen maken in eigen kunnen

·        laten ieder werken in zijn/haar eigen tempo

·        zijn een minicursus over een specifiek thema of onderwerp

·        wekken onvermoede creatieve genen

·        zijn voor beginners en voor gevorderden op creatief gebied

·        zijn een actieve vorm van mindfullness

 

Alle ervaringen dragen bij aan iemands authenticiteit. Zo’n linkerkant is heel handig maar op 1 been kun je niet lopen. De rechterkant is lang genoeg genegeerd. We zitten tenslotte in de 21e eeuw. Dus goed nieuws…we hoeven echt nooit meer achter de autoritaire linkerhelft aan te sjokken maar er moet wel een beetje wat ingeschikt worden door de linkerkant. Versterking van de culturele hartslag kan de linkerkant zelfs ondersteunen en in evenwicht houden. We kunnen de evolutie nu bewust een beetje in de goede richting modelleren door de rechterkant de juiste aandacht te geven. Niet met gepamper maar met actieve training die tevens ontspannend is. Als de rechterkant is klaargestoomd kan ’t spel  beginnen. Wie neemt de leiding?